تصویرسازی ذهنی

8,569

تصویر سازی ذهنی

اگر تخیل ما در اختیار ما در بیاید و حواس پنج گانه خود را در آن دخیل کنیم به تصویرهای ذهنی مناسبی می رسیم. برای تصویرسازی ذهنی مناسب لازم است که یک سری از سلولهای مغزمان را که کار آنها ساختن تصاویر است تقویت کنیم و برای این کار تمرین های استانداردی وجود دارد. بیشتر این تمرین ها در زیر آورده شده است.

۱- به مدت ده دقیقه از کارهای روزمره را به صورت دقیق و با جزئیات کامل تصویرسازی کنیم.

۲- کشیدن نقشه یک محل به صورتی که ابتدا هر ا طلاعاتی که در مورد یک محل داریم روی نقشه می کشیم و بعد در هر مرحله این نقشه را کامل تر می کنیم. به این نوع کار کردن اجایل هم می گویند. البته کشیدن نقشه به صورت اجایل.

۳- خارج شدن از خود به صورت آدم کوچولو و نگاه کردن به خود از زاویه های مختلف. انگار که آن آدم کوچولو هستید و به خودتان از زوایای مختلف نگاه می کنید. مثلا از روبرو، طرفین (راست و چپ)،

پشت سر، بالا و پایین و سپس همان آدم کوچولو به درون خودمان فرو می رود.

انواع تصویرسازی ذهنی

۱-دگر احساس

تصویرسازی ذهنی دگر احساس به گونه ای است که انگار د اخل یک سینما نشسته اید و در حال تماشای فیلمی از خودتان هستید که روی پرده سینما در حال پخش می باشد. اگر شما تماشاگر باشید و تصویر ذهنی خود را مثل یک تماشاگر نگاه کنید تصویری که ساخته اید دگر احساس می باشد. گاهی مواقع ما برای اجرای تکنیک های ان.ال.پی نیاز داریم که خاطرات خود را به صورت دگر احساس ببینیم.

یعنی اینکه داخل سینما هستیم و فیلم ضبط شده از خاطراتمان در حال پخش روی پرده سینما می باشد. در تصویر سازی دگر احساس، احساسات و حالاتی که در خاطره داشتیم دوباره تداعی نخواهند شد. یعنی انگار اتفاقی که در خاطره افتاده است برای یک نفر دیگر افتاده است و ما فقط فیلم آن را می بینیم. ما باید یاد بگیریم خاطرات تلخ گذشته را به این صورت یادآوری  کنیم یعنی به صورت دگر احساس.

۲- خوداحساس

اگر تصویرسازی ذهنی به گونه ای باشد که ما خودمان را در تصویر احساس کنیم و همه ی احساسات و حالات خاطره ای که می بینیم را دوباره احساس کنیم این تصویرسازی به صورت خوداحساس می باشد. به یادآوری خاطرات اگر به گونه ای باشد که خودمان بازیگر فیلم خاطره باشیم به صورتی که همه ی اتفاقات خاطره برایمان دوباره بیافتد و احساسات و حالات موجود در خاطره دوباره برایمان تکرار شود تصویرسازی خوداحساس انجام داده ایم. بهتر است یاد بگیریم که خاطرات خوب و لذت بخش گذشته خود را به صورت خوداحساس ببینیم.

۳- دابل دگر احساس

فرض کنید روی یکی از صندلی های سینما نشسته اید و ناگهان از  جسم خود جدا شده و به سمت اتاقک پروژکتور پرواز می کنید و از آنجا خود را نگاه می کنید به گونه ای که روی یکی از صندلی ها نشسته اید و به فیلمی از خودتان که قبلا ضبط شده است نگاه می کنید که در حال پخش است. شما از چشم سوم شخص به خود نگاه می کنید که در حال تماشای فیلم خاطره خودش است. به اینگونه نگاه کردن به خاطرات و تصاویر ذهنی دابل دگر احساس است  که اثر احساسی این جایگاه بسیار کمتر از خوداحساس و دگر احساس است. از این تکنیک در درمان فوبیا ها ا ستفاده می شود.

 چگونه تصویرسازی کنیم؟

وقتی که با افراد در مورد تصویرسازی صحبت می کنیم، بیشتر آنها می گویند که نمی توانند تصویرسازی کنند. همه ما انسان ها در همه زمان های زندگی مان در حال تصویرسازی ذهنی هستیم و از این کار بی اطلاعیم و فکر می کنیم که تصویرسازی ذهنی چقدر کار دشوار و پیچیده ای است. اگر چشمان خود را ببندید در همان حال به درون سفر می کنید. سفر به درون باعث می شود که شروع به تصویرسازی کنید. تمرین زیر باعث می شود به درون خود سفر کنید و بدانید که تصویرسازی ذهنی کار پیچیده ای نیست.

تمرین تصویرسازی ذهنی

۱– چشمان خود را ببندید و تصور کنید که یک سیب سبزرنگی با یک نخ نازکی بسته شده است و از سقف آویزان شده است. این سیب درست در مقابل شما قرار دارد. به رنگ زیبای این سیب توجه کنید. این سیب روبروی شما می چرخد و شما همچنان به این سیب نگاه کنید. دقت کنید که این سیب به کدام جهت می چرخد. آیا سرعت چرخش این سیب زیاد است یا کم؟ اگر سرعت چرخش کمی دارد سعی کنید با دست راست خود این سیب را بیشتر بچرخانید و سرعت چرخش آن را زیاد کنید. به بند این سیب نگاه کنید که نخ نازک به آن بسته شده است. ببینید این نخ چه رنگی است؟ مشکی یا سفید است و یا رنگ دیگری دارد؟

۲- وقتی که خوب به این سیب سبز نگاه کردید آن را با دست راست خود بگیرید و اجازه چرخیدن به آن را ندهید. حال دست دیگرتان را هم جلو ببرید و این سیب را با دو دستتان بگیرید. نخ را از سیب جدا کنید. سیب را با یکی از دستهایتان جلو برده و آن را بو کنید. عطر سیب تازه را استشمام کنید. از بوییدن این سیب لذت ببرید. سیب را نزدیک دهان خود ببرید و گازی به آن بزنید. مزه این سیب چگونه است؟ شاید ترش و یا شیرین باشد. مزه این سیب را کاملا حس کنید. همان طور که تکه های این سیب را می جوید تکه های آن را زیر دندان خود حس کنید. صدای خرد شدن سیب را زیر دندان خود حس کنید.

۳- تصور کنید این سیب روبروی شما روی زمین می افتد و لحظه به لحظه بزرگتر می شود. کم کم سیب بزرگی را روبروی خود می بینید که درست روبروی شما افتاده است. دوباره تصور کنید که یک بیل بزرگ کنار این سیب افتاده است و شما این بیل را برمی دارید. با این بیل محتویات درون این سیب را خالی می کنید. کم کم هم محتویات این سیب خالی می شود.

۴- بعد از اینکه محتویات این سیب خالی شد، شما یک سیب بزرگ به اندازه یک کلبه دارید که محتویات آن را خالی کرده اید. این سیب خانه شماست. تصور کنید با یک اره از آنجایی که سیب را گاز زده اید مستطیلی به اندازه یک در روی سیب ایجاد کرده اید. این مستطیل در ورودی این خانه است.

۵- در این سیب را باز کنید و به درون این سیب بروید. وقتی که در داخل این سیب قرار دارید پنجره کوچکی برای آن قرار دهید. پنجره را باز کنید و از آن پنجره بیرون را نگاه کنید. سرتان را از پنجره بیرون آورده اید و به بیرون نگاه می کنید.

۶- بیرون از این خانه سیبی شکل همه خانه ها را به شکل سیب می بینید. همه در خانه سیبی شکل خود زندگی می کنند. تصویرسازی ذهنی این سیب می تواند آرامش بسیاری را به ذهن شما وارد کند.

شما یک شهر پر از سیب بزرگ می بینید که همه مردم در دل این سیب ها زندگی می کنید. همه جا بوی سیب استشمام می کنید. به همه این سیب ها نگاه کنید. سیب های سبزرنگی که همه سرشان را از پنجره این سیب ها بیرون آورده اند و به بیرون نگاه می کنند.

تصویرسازی این سیب شما را از بیرون به درون می برد. سفر به درون با بسته شدن چشم هایتان آغاز می شود. وقتی که چشمان خود را می بندید تصویرسازی ذهنی شما شروع می شود. سفر به درون و دیدن تصاویر ذهنی آرامش درونی را به همراه خواهد داشت.

امیدوارم توانسته باشید این تمرین را به خوبی انجام دهید. انجام این تمرین می تواند به شما آرامش عمیقی بدهد. این تصویرسازی می تواند تمرینی باشد که خلاقیت را در ذهنتان تقویت کند. یادتان باشد در تصویرسازی ذهنی هیچ محدودیتی ندارید و می توانید در ذهنتان هرآنچه را که دوست دارید خلق کنید. به این فکر کنید که آزادید هرچه دوست دارید در ذهنتان بسازید. هر چیزی که در ذهنتان می سازید می تواند در زندگی تان به شکل واقعیت درآید. پس می توانید با تصویرسازی ذهنی به هرآنچه که می خواهید برسید و هیچگونه محدودیتی ندارید.

این نوع تصویرسازی که همه حواس شما درگیر آن است، تصویرسازی ذهنی خوداحساس است. شما در این نوع تصویرسازی همه حواس خود را برای تصویرسازی ذهنی به کار می برید و همه چیز را حس می کنید. شما در این نوع تصویرسازی خودتان حضور دارید و این حواس شماست که احساسات را درک می کند.

پیشنهاد رد نشدنی

اگر تاکنون در دوره رایگان و غیرحضوری آموزش ان.ال.پی شرکت نکرده اید پیشنهاد می کنیم همین الآن در این دوره کاملا رایگان ثبت نام کنید. 

برای ثبت نام در دوره رایگان ان.ال.پی نام و ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید تا فایل های آموزشی رایگان را در ایمیل خود دریافت کنید

[mailerlite_form form_id=3]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 نظرات
  1. […] به شما بگویم که به یک لیوان پر از چای فکر کنید بلافاصله تصویر این لیوان در ذهن شما نقش می بندد و شما تصویر این لیوان […]

  2. […] یاد داشته باشید که افکار شما تصاویر ذهنی شما را می‌سازند. دقت کنید که خود را چگونه می‌بینید؟ […]

  3. […] تفاهم را تغییر دهید و به کیفیت های فرعی تصویر شناخت تبدیل کنید. سعی کنید این تغییرات را طوری ایجاد […]

  4. الهام می گوید

    با سلام و وقت بخیر
    من امروز با سایت شما آشنا شدم و تشکر میکنم از مطالب خیلی خوبتون. یه سوال داشتم برای تصویر سازی در مورد آینده باید از روش تصویر سازی خود احساس مثل مثال سیب استفاده کرد یا روش دیگه ای باید استفاده کرد؟
    ممنونم از راهنماییتون

    1. ابوالفضل قراخانلو می گوید

      سلام دوست گرامی. خیلی خوشحالیم که با ما همراه هستید. برای تصویرسازی آینده دقیقا باید خوداحساس عمل کنید. به این معنی است که خودتان کاملا در تصویر باشید و همه آن احساسات را درک کنید. هم چیز را از چشم خودتان ببینید و همه صداها را با گوش خود بشنوید. کاملا خوداحساس باشید.

  5. […] مطالعه مقاله تصویرسازی ذهنی را از  دست ندهید […]

  6. زينب ايزدي می گوید

    دوست دارم بیشتر در این مورد بدونم

    1. ابوالفضل قراخانلو می گوید

      سلام دوست عزیز. دانش ان ال پی از طریق دستکاری تصاویر ذهنی می تواند تغییرات مفید و بنیادینی را در ذهن انسان ها ایجاد کند. شما می توانید در مقاله هایی که در وبسایت موجود است اطلاعات زیادی را در رابطه با تصویرسازی ذهنی و تکنیک های کاربردی ان ال پی به دست آورید. متشکرم

  7. قیمت دریچه کولر می گوید

    سلام مرسی از مطالب مفیدتون
    در مورد سابلیمینال مسیج میخاستم بپرسم که آیا در تصویرسازی ذهنی میتونه تاثیر داشته باشه؟

    1. ابوالفضل قراخانلو می گوید

      سلام دوست عزیز. درباره پیام های سابلیمینال صحبتی نکرده ایم. پیام های سابلیمینال موسیقی های بدون کلام هستند که روی ذهن ناخودآگاه تأثیر می گذارند و ما دراین باره تا به حال اصلا صحبتی نکرده ایم و این موضوع از بحث ما خارج است. موفق باشید. متشکرم

  8. سعیده می گوید

    ممنون از مطالب خوبتون استاد در مورد ایجاد باور و ترقی مدار بیشتر توضیح میدید؟ و اینکه چه چیزهایی باعث رشد مدار ما میشود؟

    1. ابوالفضل قراخانلو می گوید

      سلام. در رشید مدارها احساس خوب و توجه به خواسته ها بسیار تأثیرگذارند. اگر به خواسته های خود توجه کنید و ارتعاشتان دائما مثبت باشید می توانید به رفتن به مدارهای بالاتر امیدوار باشید. موفق باشید

  9. فاطمه بانو می گوید

    سلام استاد من میدونم چی میخوام ومیخوام چه جوری باشم من وقتی تصویری ازخودم توذهنم میسازم اون طورکه دلم میخواد باشم احساس خوبی دارم وذوق میکنم تصویرذهنیم میخنده وباهاش لبخندمیزنم
    ولی یه سری چیزاهست که برام سخته تغییردادنش من ادم کینه ی هستم به شدت
    نمتونم کسی وببخشم شماتوفایل اموزشی ان ال پی به بخشیدن اشاره کردین وگفتین سلامتی ارتباط خاصی بابخشش داره اما برام سخته چیکارکنم

    1. ابوالفضل قراخانلو می گوید

      سلام دوست عزیز. همانطور که قبلا درباره کینه توزی صحبت کرده ایم، کینه توزی باعث مصرف انرژی ذهنی افراد می شود. داشتن کینه مانند این است که آن شخصی که از او کینه دارید بدون پرداخت هیچگونه اجاره بهایی، فضای ذهنی شما را اشتغال کرده است. برای اینکه بتوانید ازاد باشید و راحت تر زندگی کنید و به آرزوها و خواسته های خود برسید، حتما کنیه ها را رها کنید و به اهداف خود فکر کنید. راهی که پیشنهاد می کنیم این است: به این فکر کنید که آن شخص چقدر ضعیف و ناتوان است و برای دفاع از خود کاری را انجام داده است که باعث آزار شما شده است. این کار او به دلیل بیچارگی او بوده است و چاره ای جز این نداشته است. اگر تصور کنید که آن شخص از روی بیچارگی این کار را کرده است، بخشیدن او بسیار راحت خواهد بود. پس اجازه ندهید کسی بدون پرداخت هیچگونه اجاره بهایی فضای ذهنی شما را اشغال کند. او را به راحتی ببخشید و به این فکر کنید که کارهای واجب تری دارید. موفق و پیروز باشید

      1. رضا می گوید

        خیلی جالب بود

  10. Sadegh nejati می گوید

    لذت بردم و کاملا تمرین تصویر سازی ذهنی رو انجام دادم متوجه شدم من یک ذهن کاملا ثروتمند دارم که تا قبل از خوندن این مقاله ازش بی اطلاع بودم و بصورت ناخوداگاه من رو به سمت اهدافم راهنمایی میکرد.
    ممنون هستم از سایت ارزشمند شما

  11. مریم دشتیان می گوید

    با عرض سلام و ادب

    لطفا مطالب آموزشی ان ال پی را برای بنده ارسال بفرمایید.
    پیشاپیش کمال تشکر را از جنابعالی دارم.

    mdashtian@yahoo.com

    1. ابوالفضل قراخانلو می گوید

      سلام بر شما. شما قبلا در دوره رایگان ثبت نام کرده اید و فایلها را قبلا دریافت کرده اید.

دوره کاملاً رایگان و کاربردی آموزش NLP
3 ساعت فیلم آموزشی رایگان به همراه فایل صوتی آن ها
با استفاده از قدرت ذهنتان زندگی خود را آنطور که دوست دارید بسازید.
کمتر از 5 ثانیه تا دانلود فاصله دارید!
شرکت در دوره کاملاً رایگان و کاربردی آموزش NLP