همگام‌سازی مخاطب برای ارتباط‌مؤثر

1,160

همگام سازی مخاطب

ان.ال.پی به ما می‌گوید که برای اینکه با مخاطب ارتباط برقرار کنیم باید بتوانیم رفتاری را انجام دهیم که مخاطب با ما همراه شود. ولی در قدم اول این سوأل مطرح می‌شود که آیا در همان لحظه اول دیدار با مخاطب این ارتباط می‌تواند به‌سرعت برقرار شود و یا اینکه باید رفتاری از طرف ما انجام شود. بسیاری از افراد هستند که نمی‌توانند برای پیشبرد اهداف خود ارتباط درست و مؤثر با مخاطب برقرار کنند و این یک ضعف است. بسیار اتفاق افتاده است که افراد به دلیل عدم توانایی در برقراری ارتباط مفید و مؤثر نتوانسته است به هدف خود برسد. اینکه بتوانید ارتباط مؤثر با مخاطب برقرار کنید به نظر من نصف راه را برای رسیدن به هدف خود رفته‌اید. حال باید بدانید چگونه با مخاطب ارتباط مؤثر برقرار کنید.

همگام شدن با مخاطب

قدم اول برای برقراری ارتباط مؤثر همگام شدن با مخاطب است. شاید در همان لحظه اول دیدار بلافاصله نتوانید با مخاطب ارتباط مؤثر برقرار کنید. این طبیعی است که مخاطب با شما همراه نخواهد شد و به شما اعتماد نخواهد کرد. این وظیفه‌ی شماست که بتوانید اعتماد مخاطب را جلب کنید و او را با خودتان همراه کنید. لازمه‌ی اینکه مخاطب را با خود همراه کنید این است که با مخاطب همراه شوید. برای اینکه بتوانید با مخاطب همراه شوید تا اعتماد او را جلب کنید شرایطی دارد که باید به آن‌ها توجه کنید. در ادامه نحوه همگام‌سازی را به شما شرح می‌دهیم.

                                                                      ارتباط

انواع مختلف همگام‌سازی

همگام‌سازی مخاطب انواع مختلفی دارد که قصد داریم در ادامه مطلب به آن بپردازیم.

۱-همگام‌سازی کلامی

۲-همگام‌سازی غیرکلامی

۳- همگام‌سازی ترکیبی

حال که انواع همگام‌سازی را شناختید در ادامه به تشریح تک‌تک آن‌ها می‌پردازیم.

۱- همگام‌سازی کلامی

همگام‌سازی کلامی یعنی اینکه بتوانید با گفتار و نحوه بیان مخاطب همگام شوید تا اینکه درنهایت او را در نحوه بیان و گفتار خود همگام شوید. برای این کار باید در موارد زیر با مخاطب همگام شوید.

الف- تن صدا که شامل زیر و بم بودن صدا است. شما باید در صحبت کردن مخاطب به تن صدای او دقت کنید و بتوانید تن صدای خود را با تن صدای او همانند کنید؛ یعنی اگر مخاطب با صدای بم صحبت می‌کند شما هم حتی‌المقدور تن صدایتان را به تن صدای او نزدیک‌تر کنید.

ب- بلندی یا حجم صدا

در موقع صحبت کردن مخاطب دقت کنید که او با صدای بلند صحبت می‌کند یا با صدای آرام. شما هم همان‌گونه که او صحبت می‌کند سخن بگویید.

پ- تکیه‌کلام‌های مخاطب

به تکیه‌کلام‌های مخاطب توجه کنید. ببینید او چه تکیه‌کلام‌هایی به کار می‌برد. به‌طور مثال اگر مخاطب کلمه‌ی درواقع را به تعداد ۱۰ بار در دقیقه به کار می‌برد شما هم در سخنان خود این کلمه را به تعداد ۵ بار به کار ببرید.

ت- سرعت بیان

برای اینکه بتوانید در مورد سرعت بیان کلمات مخاطب به نتیجه‌ی خوبی برسید باید بتوانید سرعت حرف زدن مخاطب را به دست آورید. برای این کار لازم است بدانید مخاطب شما در پنج ثانیه چند کلمه صحبت می‌کند. شما هم از او تقلید کرده و سرعت حرف زدنتان را به او نزدیک کنید.

ج- ریتم تنفسی

برای این‌که بدانید مخاطب شما بین دو نفس‌گیری چند کلمه حرف می‌زند. بعدازاینکه متوجه تعداد کلمه‌های بیان‌شده بین نفس‌گیری شدید شما همه ریتم تنفس خود را مانند او انجام دهید.

چ- آهنگ صدا

به آهنگ صدا و لهجه مخاطب دقت کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم اگر به‌اندازه‌ی کافی مهارت دارید از این گزینه انتخاب کنید و اگرنه این کار را انجام ندهید زیرا درصورتی‌که نتوانید این کار را به درستی انجام ندهید مخاطب فکر می‌کند که دارید او را مسخره می‌کنید و کل ارتباط را از بین می‌برید.

۲-همگام‌سازی غیرکلامی

الف- وضعیت عمومی بدن

اینکه بتوانید به وضعیت عمومی بدن مخاطب توجه کنید و وضعیت بدنتان را طوری تغییر دهید که مانند او عمل کنید می‌تواند نوعی همگام‌سازی باشد. اگر به ایستاده بودن، نشسته بودن و خوابیده بودن مخاطب توجه کنید می‌توانید خودتان هم وضعیت بدنتان را مثل مخاطب درآورید. دقت کنید بسته به مخاطب شاید در انجام بعضی از این کارها محدودیت داشته باشید.

ب- زاویه سر و بدن و حرکت‌های دست و پا

برای اینکه بتوانید با مخاطبتان همگام شوید باید به مخاطبتان در حال صحبت دقت کنید و خودتان را زاویه سرو بدن و حرکت دست و پای خودتان را مانند مخاطب تغییر دهید. این کار باعث می‌شود مخاطب به‌صورت ناخودآگاه با شما همراه شود و به شما اعتماد کند.

۳- همگام‌سازی ترکیبی

الف- ژست‌ها و حرکت‌های وابسته به گفتار

باید به ژست‌ها و حرکت‌هایی که مخاطب هنگام سخن گفتن انجام می‌دهد به‌درستی دقت کنید و رفتارهای او را کاملاً زیر نظر داشته باشید. اگر بتوانید در زمانی که نوبت شما رسید حرف بزنید حرکات او را تقلید کنید می‌توانید اعتماد او را جلب کرده و او را با خود همراه کنید.

ب-ژست ها و حرکت های مستقل از گفتار

این حرکات به‌صورت ناگهانی در حین صحبت کردن مخاطب انجام می‌شود و به حرکات روتین مخاطب در حین صحبت ربطی ندارد. اگر حرکاتی این‌چنینی مثل دست گذاشتن زیر چانه و انداختن پا روی پای دیگر و کارهایی مثل این انجام شد شما شش ثانیه زمان‌ دارید تا به‌صورت غیرملموس این کار مخاطب را تقلید کنید و بعد از شش ثانیه تقلید کردن از او کار درستی نیست و باعث قطع ارتباط خواهد شد. اگر در شش ثانیه اول توانستید از او تقلید کنید که خوب است و اگرنه صبر کنید تا برای بار بعدی کار مشابه را انجام دهد آنگاه دوباره شش ثانیه زمان دارید تا رفتار او را تقلید کنید. اگر برای بار دوم رفتار یا کار موردنظر را انجام نداد آن را رها کنید.

دانستن اینکه همگام‌سازی انجام شده است یا نه

اگر همه‌ی آنچه نیاز است تا همگام‌سازی انجام شود را انجام دادید و خواستید که بدانید آیا همگام‌سازی از درست انجام داده‌اید یا نه باید آزمایش کنید. برای این کار درحالی‌که با مخاطب صحبت می‌کنید حرکتی انجام دهید و حرکات مخاطب خود را زیر نظر داشته باشید. اگر با انجام حرکات خود مشاهده کردید که مخاطب هم همان حرکات را انجام می‌دهد می‌توانید به اینکه همگام‌سازی را درست انجام داده‌اید مطمئن شوید. وقتی‌که از طرف مخاطب پاسخی دریافت نکردید به معنی آن است که همگام‌سازی را درست انجام نداده‌اید و باید دوباره روند همگام‌سازی را از نو انجام دهید.

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوره کاملاً رایگان و کاربردی آموزش NLP
3 ساعت فیلم آموزشی رایگان به همراه فایل صوتی آن ها
با استفاده از قدرت ذهنتان زندگی خود را آنطور که دوست دارید بسازید.
کمتر از 5 ثانیه تا دانلود فاصله دارید!
شرکت در دوره کاملاً رایگان و کاربردی آموزش NLP