چگونه اراده خود را افزایش دهیم؟

2,764

اراده به چه معنی است؟

قبل از اینکه به موضوع چگونه اراده خود را افزایش دهیم؟ بپردازیم لازم است بدانیم اراده به چه معناست؟

کارلوس کاستاندا نویسنده آمریکایی می‌گوید:

نیروی بی‌کران و غیرقابل وصفی وجود دارد که افسونگران آن را اراده می‌نامند و شکی نیست که هرآنچه در سرتاسر نظام جهان وجود دارد، با حلقه رابطی به آن پیوند خورده است.

اراده به عزمی راسخ و استوار گفته می‌شود که باعث می شود صاحب اراده کاری را انجام دهد یا برای رسیدن به هدفی اقدامی کند.

می‌توانیم در جملاتی ساده اراده را به این صورت تعریف کنیم که اراده به معنای جدیت فوق العاده و تصمیم قدرتمند برای انجام کاری است.

اگر تصمیم بگیرید که کاری را انجام دهید و روی این تصمیم خود محکم و استوار بایستید و با خود بگویید که این کار را حتما انجام خواهم داد به این تصمیم و جدیت اراده می‌گوییم.

شاید شما هم زمانی اراده ای محکم داشته‌اید تا کاری را انجام دهید و یا نتیجه‌ای را رقم بزنید. به دلیل این اراده محکم دنبال انجام آن کار رفته‌اید و با قدرتی بی نظیر آن کار را پی گیری کرده‌اید. در نهایت آن کار را انجام داده و به نتیجه رسانده‌اید.

شما در آن زمان انسان با اراده ای بوده‌اید که برای انجام آن کار تصمیم محکمی گرفته اید.

می‌توان گفت که انسان بااراده به کسی می‌گویند که تصمیمی جدی دارد که کاری را انجام دهد. انسان با اراده برای هر حل هر مسأله‌ای دنبال راه حل می‌گردد.

انسان با اراده اگر تصمیمی بگیرد که کاری را انجام دهد، انجام آن کار هرچقدر هم سخت باشد، آن کار را انجام خواهد داد.

آیا اراده یک پدیده اکتسابی است؟

انسان های بااراده از همان زمان تولد اینگونه نبوده‌اند. اراده یک خصوصیت ذاتی نیست. افراد با اراده این خصوصیت را در خود پرورش داده‌اند. آنها روی توانایی‌ها و مهارت‌های خود کار کرده‌اند.

آنها افکار خود را پرورش داده‌اند، آنها تمرین کرده‌اند، تجربه کرده‌اند و در نهایت ویژگی ‌هایی را در خود ایجاد کرده‌اند که آنها را تبدیل به انسان با اراده کرده است.

اراده قابل اکتساب است و می توان آن را در خود ایجاد کرد. شما هم می‌توانید این ویژگی را در خود ایجاد کنید. شما هم می‌توانید انسانی بااراده باشید به شرطی که بخواهید.

چگونه اراده خود را افزایش دهیم؟

اکنون که با خصوصیات انسان‌های بااراده آشنا شدید، نوبت آن است که اراده خود را تقویت کنید. شاید شما هم سؤالتان این باشد که چگونه اراده خود را افزایش دهیم؟

در ادامه این مقاله برخی از راهکارهایی را که موجب تقویت اراده شما می‌شوند را بیان می کنیم. همانطور که گفتیم اراده یک پدیده اکتسابی است و شما می‌توانید آن را با آموزش و تمرین به دست آورید.

 

خصوصیات انسان‌های با اراده

برای اینکه بتوانید انسانی با اراده باشید در گام اول لازم است که انسان‌های بااراده را بشناسید. باید با ویژگی‌های این انسان ها آشنا شوید تا بتوانید به یکی از آنها تبدیل شوید. در زیر به برخی از ویژگی‌های این افراد اشاره می‌کنیم.

۱ – انسان‌های با اراده افرادی مسئولیت پذیر هستند.

مردمانی که اراده محکمی دارند به طور طبیعی افرادی مسئولیت‌پذیر هستند. آنها می دانند علیرغم تلاش هایشان ممکن است در بعضی اوقات به نتیجه مطلوب نرسند. آنها همه مسئولیت زندگی خود را به عهده می‌گیرند.

آنها می‌دانند که اگر در انجام کاری یا رسیدن به هدفی به موفقیت نرسیدند خودشان مسئول هستند. افراد بی‌اراده در زمان‌هایی که به نتیجه نمی‌رسند از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند و دیگران را مسئول و مقصر می‌دانند.

تازمانی که دیگران را مسئول بدانید و مسئولیت‌پذیر نباشند، کارها به همان شیوه قبلی پیش خواهد رفت.

انسانی قدرتمند و با‌اراده خواهد بود که مسئولیت صد در صد کارهایش را بپذیرد و اگر مرتکب اشتباهی شد قبول کند که خودش مسئول است و اوست که باید در اقدامی بهتر این اشتباه را جبران کند.

انسانی که می‌داند که خودش مسئول افکار، باورها، ارزشها و اعمال خویش است دنبال مقصر نمی‌گردد تا او را مسئول مسائل خود بداند.

۲ – اهدافشان کاملا مشخص و روشن باشند

انسان‌های بااراده می‌دانند که چه می‌خواهند. آنها انسان‌هایی هدفمند هستند که برای رسیدن به اهداف خود حاضرند هرکاری انجام دهند و با مانعی کوچک دست از تلاش برنمی‌دارند.

آنها می‌دانند که هدفشان قابل دسترس است و می‌توانند به آن هدف برسند. تصویر اهداف انسان‌های با اراده همیشه روشن و واضح است.

آنها می‌دانند که می‌خواهند به چه چیزی برسند، به چه کسی تبدیل شوند و می دانند که می‌خواهند چه کاری انجام دهند. آنها در همه جوانب زندگی انسان‌هایی هدفمند هستند

۳ – آنها به توانایی‌های خود باور و ایمان دارند

انسان‌های بااراده به اینکه می‌توانند هرکاری را انجام دهند باور دارند. آنها اعتماد به نفس فوق العاده‌ای دارند و می‌دانند که انسان‌هایی قدرتمند هستند.

آنها به کارها و اهداف پرچالش به عنوان دردسر نگاه نمی‌کنند. آنها باور دارند که کارها و اهداف پرچالش آنها را رشد می‌دهد و باعث می‌شود که قدرتمندتر شوند.

پیروز شدن و موفق شدن در کارهای پرچالش باعث می‌شود که انسان رشد کند و بزرگتر شود. انسان‌های بااراده به این موضوع باور دارند و از کارهای پرچالش فرار نمی کنند، بلکه انجام این نوع از کارها را با جان و دل می‌پذیرند و با موفقیت از چالش‌ها عبور می‌کنند.

۴ – در زمان رویارویی با مسائل ناامید نمی‌شوند و در پی حل مسأله هستند

افرادی که اراده قوی دارند در زمان بروز مسأله ناامید نمی‌شوند. آنها به مشکلات پیش آمده به عنوان مسأله نگاه می‌کنند. در زمانی که با مسائلی روبرو شدند، برای حل آن مسأله در پی راه حل می‌گردند. آنها می‌دانند مسائل هر چقدر هم پیچیده باشند، بالاخره حل شدنی هستند.

آنها هیچگاه تسلیم نمی‌شوند. افراد بااراده خلاق هستند. اگر بدانند که مسیری آنها را به مقصد نمی‌رساند، دوباره از همان مسیر نمی‌روند.

آنها مسیرهای جدیدی را امتحان می‌کنند و بهترین مسیر را پیدا می‌کنند. افراد ضعیف و بی‌اراده با اولین مانع دست ناامید شده و دست از تلاش برمی‌دارند.

۵ – آنها در مورد دیگران قضاوت نمی‌کنند

افرادی که اراده محکمی دارند هیچگاه رفتارهای دیگران را قضاوت نمی‌کنند. آنها بین شخصیت  و هویت افراد و رفتارهای آنها تفاوت قائل می‌شوند. یکی از پیش فرض‌های ان ال پی این است که رفتارهای انسان از شخصیت او جدا است.

افراد بااراده دیگران را با رفتارهایشان قضاوت نمی‌کنند. آنها اصلا قضاوت نمی‌کنند. آنها می‌دانند که رفتارهای انسان با شرایط درونی و بیرونی تغییر می‌کند. اگر کسی رفتار نامطلوبی را انجام می‌دهد، شاید از نظر روحی در شرایط مساعدی نیست.

بنابراین دلیلی وجود ندارد که آنها را مورد قضاوت قرار دهند. آنها به شرایط نگاه می کنند و در آن زمان خودشان را جای آنها قرار می‌دهند. آنها در جایگاه ادراکی مخاطب قرار می‌گیرند.

قرار گرفتن در جایگاه مخاطب به آنها دیدگاهی متفاوت می‌دهد تا رفتارهای مخاطب را بسنجند. هرگاه بتوانند در جایگاه مخاطب قرار بگیرند، آنگاه از رفتارهای نامطلوب آنها نمی‌رنجند و آنها را قضاوت نمی‌کنند.

۶ –  افراد با اراده بهای موفقیت را می‌پردازند

افراد با اراده می‌دانند که انجام هر کاری و رسیدن به هر موفقیتی بهایی دارد. آنها حاضرند که بهای رسیدن به موفقیت را بپردازند. آنگاه اقدام می‌کنند و بهای موفقیت را می‌پردازند و در نهایت به موفقیت می‌رسند.

بهای موفقیت می‌تواند هرچیزی باشد. از وقت و زمان گرفته تا گذشتن از تفریحات و پول. انسان‌های بااراده بهای موفقیت را می‌پردازند تا بهتر از آن را به دست آورند.

۷ – انسان‌های بااراده از احساس خود کمک می‌گیرند

احساس ما مانند فانوس دریایی راهنمای ماست. احساس ما به ما می‌گوید که راهی که می‌رویم درست است یا نه.

مثلا در راه رسیدن به خواسته‌ها اگر احساس خوبی داشته باشیم به معنی این است که راهی که می‌رویم درست است و اگر احساسمان بد باشد به معنی این است که مسیر را اشتباه می‌رویم.

احساس ما مسیرهای درست و نادرست را به ما نشان می‌دهد. اگر دوست دارید که انسان با اراده‌ای باشید بهتر است از احساس‌تان کمک بگیرید.

اگر راه را اشتباه بروید به مدد احساستان می‌توانید تغییر مسیر دهید. اگر اینگونه عمل کنید و به احساس خود اعتماد کنید، محکم‌تر و قرص تر قدم بر می‌دارید.

چون می‌دانید که مسیریاب قدرتمندی که دارید راه درست را به شما نشان خواهد داد. شما در استفاده از قانون جذب هم با احساس سر و کار دارید. اگر با خواسته خود هم ارتعاش باشید، آنگاه احساس تان خوب خواهد بود و اگر هم ارتعاش نباشید، احساس خوبی نخواهید داشت.

چرا مقاله قانون جذب چیست؟ را مطالعه نمی‌کنید؟

۸ – انسان‌های بااراده عشق می‌ورزند

انسان‌هایی که بااراده هستند بدون هیچ چشم داشتی عشق می‌ورزند. آنها هم به خود و هم به دیگران عشق می‌ورزند.

آنها خودشان را دوست دارند و به خودشان عشق می‌ورزند. آنها عزت نفس بالایی دارند. عشق ورزیدن بدون انتظار باعث می‌شود که احساس خوبی داشته باشند.

جهانی که در آن زندگی می‌کنیم با عشق آفریده شده است. عشق بزرگترین نیروی جهان است. عشق باعث انجام کارهای خارق‌العاده و بزرگ می‌شود. عشق قدرتمندترین انرژی جهان است. با عشق انجام هر کاری ممکن خواهد بود.

۹ – افراد بااراده کمال‌گرا نیستند

افرادی که در پی ارزشها و ارزش آفرینی هستند به کمال گرایی اهمیتی نمی دهند. افراد کمال‌گرا در هر شرایطی دنبال افزایش دستاوردهای خود هستند.

افراد کمال‌گرا با افزایش دستاوردهای شان احساس خوبی پیدا می‌کنند. اما این دستاوردها تا چه مقدار می‌تواند افزایش پیدا کند؟ این افراد هرچقدر دستاوردهای بیشتری کسب کنند باز هم در پی افزایش دستاورد‌های خود هستند.

آنها فکر می‌کنند که ارزش انسان با دستاوردهای او افزایش پیدا می‌کند. انسان‌های بااراده کمال گرا نیستند. آنها در پی ارزش آفرینی هستند نه کمال‌گرایی و افزایش دستاوردها.

۱۰ – افراد بااراده روحیه پذیرندگی دارند

افراد بااراده می‌دانند که هرآنچه در زندگی‌شان اتفاق می‌افتد به دلیل افکار، رفتارها و کارهایی است که انجام می‌دهند. آنها می‌دانند که اگر به نتیجه‌ای رسیده‌اند به دلیل انجام کارهایی است که قبلا انجام داده‌اند.

آنها همچنین می‌دانند که اگر کاری متفاوت انجام بدهند به نتیجه‌ای متفاوت خواهند رسید. به همین دلیل هر اتفاقی که در زندگی‌شان بیافتد با جان و دل می‌پذیرند، چون خودشان باعث خلق آن شده‌اند. آنها پذیرای هر اتفاقی هستند.

افراد بااراده می‌دانند که مسئول خلق اتفاقات زندگی‌شان هستند. این اتفاقات ممکن است مطلوب و یا نامطلوب باشد.

اگر اتفاق نامطلوب باشد می‌پذیرند و برای تغییر آن اقدام می‌کنند. اگر مطلوب باشد باز هم می‌پذیرند و تلاش می‌کنند که اتفاقات بهتری را رقم بزنند. آنها همه آنچه که در زندگی خلق می‌کنند را قبول می‌کنند.

۱۱ – افراد با اراده، شجاع و با شهامت هستند

افرادی که بااراده هستند از اینکه به نتایج نامطلوب برسند ترسی ندارند. آنها می‌دانند که شکست وجود ندارد و هرچه هست نتیجه است. آنها به شکست به عنوان یک نتیجه نامطلوب نگاه می‌کنند.

 آنها باور دارند که نتیجه نامطلوب هم یک نتیجه است و شکست نیست و اگر بخواهند نتیجه را تغییر بدهند در عملکردشان تغییراتی ایجاد می‌کنند.

اگر ما به شکست به عنوان یک نتیجه نامطلب نگاه کنیم به این باور می‌رسیم که نتیجه نامطلوب هم قابل تغییر است و ما می‌توانیم با تغییر افکار، رفتارها و کارهایی را که انجام می‌دهیم این نتیجه نامطلوب را تغییر دهیم.

با این دیدگاه قدرت اراده ما افزایش یافته و می‌توانیم بااراده‌ای هرچه بیشتر تصمیم بگیریم و کارهای بزرگی انجام دهیم تا به  نتایج بزرگی برسیم.

افزایش اراده برای زندگی هدفمند

اکنون که با ویژگی‌های انسان بااراده آشنا شدید، لازم است برای تقویت اراده خود اقدام کنید. در ادامه به شما خواهیم گفت که 

چگونه اراده خود را افزایش دهیم؟ برای تقویت اراده راهکارهای متفاوتی وجود دارد. همانطور که گفتیم اراده از جوانب مختلفی بررسی می‌گردد.

اراده برای دوست داشتن خود، اراده برای زندگی هدفمند، اراده برای احساس موفقیت، اراده برای احساس شادی، اراده برای زندگی بدون تنش و تقویت اراده در جوانب دیگر زندگی

ما در این مقاله قصد داریم درباره تقویت اراده برای زندگی هدفمند صحبت کنیم. ما به شما خواهیم گفت که چگونه اراده خود را افزایش دهیم؟ تا زندگی هدفمندی داشته باشیم. 

برای داشتن اراده‌ای محکم و استوار برای داشتن زندگی هدفمند راه‌کارهای مختلفی وجود دارد، ما قاون جذبی زندگی می‌کنیم و به همین دلیل در این مقاله راه‌های افزایش اراده به صورت قانون جذبی بیان می‌کنیم.

ما موجودی هستیم که در حال ارتعاشیم و با ارتعاشاتی که ارسال می‌کنیم، ارتعاشات هم نوع را به سوی خود دعوت می‌کنیم. در این جا هم با ارتعاشاتی که ارسال می کنیم سعی می‌کنیم یک زندگی هدفمند را به سوی خود جذب کنیم. 

۱- باید قبول کنیم که در دنیای هوشمند، هیچ‌چیز و هیچ‌کس به طور تصادفی به وجود نیامده است

ما بدون هدف به این دنیا نیامده‌ایم. خداوند بزرگ این دنیا را هدفمند خلق کرده است. این جهان با نظمی که دارد بدون هدف و بی دلیل خلق نشده است. این جهان و هرچه در آن است برای هدفی ایجاد شده است.

پذیرفتن اینکه دنیا هدفمند است و ما هم خلق شده‌ایم تا هدفی را خلق کنیم، به ما کمک می‌کند که اراده خود را برای زندگی هدفمند تقویت کنیم.

 ۲- از هر فرصتی برای خدمت به دیگران استفاده کنیم. 

اگر در زندگی فقط به خودمان و افزایش دستاوردهایمان فکر کنیم پس از مدتی که به دستاوردهای بزرگی رسیدیم و دستاورد های بزرگتر حال ما را بهبود نبخشید، کم کم به احساس پوچی می‌رسیم. این احساس پوچی به خاطر روحیه دستاوردگرایانه ما ایجاد می‌شود. 

در زندگی شغلی و حرفه‌ای هم باید به گونه ای زندگی کنیم که عاشق کارمان باشیم. کار ما باید تفریح ما باشد. همانطور که از تفریح لذت می‌بریم، باید انجام کار شغلی ما نیز به ما احساس لذت بدهد.

بسیاری از افراد از کار خود لذت نمی‌برند و کار را نوعی اجبار برای امرار معاش تصور می‌کنند. به همین دلیل در کار و حرفه خود پیشرفت نمی‌کنند. 

اکر کاری را انجام می‌دهیم، باید اینگونه فکر کنیم که ما آن کار را به خاطر دیگران انجام می‌دهیم نه به خاطر خودمان. اگر به این صورت فکر کنیم، با خدمت به دیگران احساس لذت و شادی بی‌نظیری در ما ایجاد می‌شود.

اگر هدفمان را باعشق دنبال کنیم پس از رسیدن به هدف، هدفی بزرگتر ایجاد می شود و ما به سوی تعالی حرکت می‌کنیم. هدفی که مادی باشد، رسیدن به آن رضایت درونی ایجاد نمی‌کند.

رضایت درونی زمانی حاصل می‌شود که هدفمان معنوی باشد و خدمت به دیگران هدفی معنوی است و کمک می‌کند تا به احساس رضایت درونی برسیم.

۳- هدفمان را به اراده‌مان پیوند بزنیم

ایمان داشتن به این موضوع که خالق، ما را بیهوده نیافریده است به ما کمک می‌کند که به هدفمان بیاندیشیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم. اگر هدف ما به اراده ما پیوند بخورد، به اینکه ما می‌توانیم برای انجام هرکاری اقدام کنیم، ایمان داشته باشیم. 

اگر بدانیم که این ما هستیم که سرنوشتمان را رقم می‌زنیم به ما کمک می‌کند که خودمان را باور کنیم و با رسیدن به یک هدف، هدفی بزرگتر را برای خود انتخاب کنیم. در این شرایط هم به نیروی اراده خود باور خواهیم داشت، هم به صورت هدفمند زندگی خواهیم کرد و از این زندگی هدفمند لذت خواهیم برد.

 ۴- باید به اینکه دیگران در مورد هدفمان چه می گویند و چه نظری دارند اهمیتی ندهیم

اگر به باورها و صحبت های دیگران در مورد هدفمان اهمیت دهیم، در اینصورت هدف ما به باورهای آنها گره می‌خورد و قدرت اراده خود را تضعیف می‌کنیم. باید بدانیم که این خود ما هستیم که تصمیم می‌گیریم که چه هدفی را دنبال کنیم؟

اینکه چقدر توانایی داریم تا به هدفمان برسیم را فقط خودمان می‌دانیم و این فقط خود ما هستیم که تلاش می‌کنیم تا به هدفمان برسیم نه دیگران.

باور به توانایی‌های خود برای رسیدن به هدف بزرگ باعث می‌شود که به حرف دیگران اهمیتی ندهیم و صحبت‌های آنها را ناشنیده بگیریم. در این صورت اراده ما تقویت می شود و با قدرت بیشتری به سمت هدفمان حرکت می‌کنیم.

 ۵- از افراد هدفمند الگوبرداری کنیم

این جهان پر است از افرادی که هدفمند زندگی کرده‌اند و به هدفهای خود رسیده‌اند. برای تقویت اراده خود جهت ساختن یک زندگی هدفمند لازم است که زندگی افراد هدفمند را بررسی کنیم و به اینکه آنها چگونه هدفمند زندگی کرده‌اند پی ببریم. آنگاه از الگوهایی که دارند استفاده کنیم و خودمان هم به یکی از آنها تبدیل شویم.

۶- به گونه‌ای زندگی کنیم که انگار همانی که می‌خواهیم باشیم هستیم

برای اینکه باور رسیدن به هدف را خود تقویت کنیم لازم است که وانمود کنیم همانی که می‌خواهیم هستیم. باید تصور کنیم که به هدفمان رسیده‌ایم.

احساسی که از رسیدن به هدف داریم را باید در خود بسازیم. انگار همین الآن به هدفمان رسیده‌ایم. 

باید تجسم بکنیم که در آن زمان قرار داریم تا احساس ما قدرتمند‌تر باشد. با این کار فرکانس‌هایی را ارسال می‌کنیم که هدف‌مان را به خود جذب کنیم.

قرار‌گرفتن ذهنی در شرایط رسیدن به هدف باعث می‌شود که همان احساس را در خود تقویت کنیم و باور رسیدن به هدف را در خود ایجاد کنیم.

با توجه به این نکته که به هرآنچه که باور کنیم، آن را در زندگی تجربه خواهیم کرد، کم کم به هدفمان خواهیم رسید.

۷- در این فکر باشیم که هدفمند باقی بمانیم

این که فقط در مقطعی از زندگی هدفمند باشیم کافی نیست. باید تلاش کنیم که همیشه و در همه حال زندگی هدفمندانه‌ای داشته باشیم.

باید به گونه‌ای هدفگذاری کنیم که رسیدن به هر هدفی، هدف بزرگتری را سر راه ما قرار دهد. این کار باعث می‌شود که زنجیره‌ای از هدفها را ایجاد کنیم که با رسیدن به هر هدفی، هدفی بزرگتر ایجاد شود.

اگر اینگونه عمل کنیم در هر شرایطی هدفمند زندگی می‌کنیم. اگر همواره هدفمند زندگی کنیم در این صورت احساس ارزشمندی می‌کنیم و عزت‌نفس ما هم بالا خواهد رفت.

پایان سخن آنکه برای دانستن اینکه چگونه اراده خود را افزایش دهیم؟ تا هدفمندانه زندگی کنیم نیاز است که به نکات و موضوعات بالا توجه کنیم.

انسانی که هدفمند زندگی کند فانوسی را در اختیار دارد که مسیرهای حرکتش را روشن می‌کند. او می‌داند که برای چه و به چه دلیل به این دنیا آمده است.

انسانی که هدفمند باشد هرگز ناامید نخواهد شد. او می‌داند که قدرت اراده او می تواند برهر مسأله ای غالب شود.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم که در دوره رایگان و غیرحضوری آموزش ان ال پی شرکت کنید. شما برای شرکت در این دوره غیرحضوری کمتر از ۲ دقیقه زمان نیاز دارید.

کافی است نام  و ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید و درس های آموزش رایگان ان ال پی را در ایمیل خود دریافت کنید

ثبت نام در دوره رایگان آموزش ان.ال.پی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوره کاملاً رایگان و کاربردی آموزش NLP
3 ساعت فیلم آموزشی رایگان به همراه فایل صوتی آن ها
با استفاده از قدرت ذهنتان زندگی خود را آنطور که دوست دارید بسازید.
کمتر از 5 ثانیه تا دانلود فاصله دارید!
شرکت در دوره کاملاً رایگان و کاربردی آموزش NLP