کالیبراسیون
کالیبراسیون
کالیبراسیون در ان.ال.پی چیست؟ انسان ها واکنش های مختلفی در برابر پدیده های مختلف از خود نشان می دهند. اگر این واکنش ها را جمع بندی کنیم و به نتیجه طبقه بندی شده ای برسیم می توانیم بگوییم انسان ها در برابر پدیده های مختلف دو نوع واکنش از خود نشان می دهند.
۱-احساسی
واکنشهای احساسی واکنشهایی هستند که در ذهن انسان اتفاق می افتند و و شاید مخاطب نتواند به راحتی به این واکنش ها پی ببرد. مثلا اگر انسان از شنیدن خبری خشمگین و یا عصبانی شود یک واکنش احساسی روی داده است.
۲-واکنش فیزیکی
واکنش های فیزیکی واکنشهایی هستند که در جسم انسان روی می دهند. مثلا شخصی با دیدن ماری که به سمت او حمله ور شده است و قصد نیش زدن او را دارد پا به فرار بگذارد.
واکنش های فیزیکی خود به دو نوع تقسیم می شوند.
۱- واکنش های ماکرو
واکنش های ماکرو واکنش های درشتی هستند که در بیشتر اوقات قابل کنترل نیستند و ناخودآگاه انجام می شوند. مثلا بعد از مدت طولانی یکی از بستگان و یا دوستان خود را می بینیم و به سمت او می دویم و شادی و هیجانی که ایجاد می شود را با رفتارمان بروز می دهیم. این دویدن و شادی کردن ناخودآگاه انجام می شود که به آن وا کنش فیزیکی (رفتاری) ماکرو می گویند.
۲- واکنش میکرو یا میکرو رفتارها
مجموعه واکنش های فیزیکی بسیار ریز که تحت کنترل ذهن ناخودآگاه انجام می شوند میکرو رفتارها نام دارند. این واکنش های در ناحیه چهره و سر و صورت از جمله پیشانی، ابرو، دو طرف چشم، قورت دادن آب دهان و بسیاری از واکنش های ریز دیگر که در ناحیه سر و صورت انجام می شوند.
به واکنش میکرو یا میکرو رفتارها کالیبراسیون هم گفته می شوند. در ان.ال.پی باید به این واکنش ها کاملا دقت شود تا از طریق شناسایی این واکنش ها دقیقا متوجه شویم که چه احساسی در ذهن انسان ایجاد شده است.
همانطور که گفتیم به واکنش های ریز کالیبراسیون هم گفته می شود. شما باید بتوانید برای بررسی احساسات سوژه کالیبراسیون او را در سه حالت خنثی، بد و خالت خوب بررسی کنید.
خنثی همراهی کردن. یعنی سوژه را در سه حالت مثبت، منفی و خنثی طوری هدایت کنید که هیچ نوع قضاوت شخصی انجام نشود.
شما باید اجازه بدهید که خود سوژه بر اساس حواس پنج گانه خود نسبت به موضوع قضاوت کرده و تصمیم بگیرد.
شاید برایتان سوال باشد که کالیبراسیون به چه کاری می آید. شما می توانید از کالیبراسیون سوژه برای برقراری ارتباط مؤثر استفاده کنید. اگر شما بتوانید واکنش های ریز چهره سوژه را تشخیص داده و از روی این واکنش ها به حالات احساسی او پی ببرید می توانید ارتباط مؤثری با سوژه برقرار کنید.
لازمه ی هدایت کردن سوژه و کمک به حل مشکل او در ان.ال.پی برقراری ارتباط مؤثر با اوست. پس یکی از بهترین ابزارها برای تشخیص اینکه ارتباط برقرار شده است یا نه کالیبراسیون افراد است. پس با تمرین می توانید از روی کالیبراسیون افراد به حالات او پی برده و ارتباط مؤثری با او برقرار کنید.
بسیار سپاسگزارم از شما استاد ارجمند و بزرگوار جناب آقای قراخانلو. مقاله خیلی عالی بود. منتظر مقالات دیگر شما بزرگوار هستم
ممنون از سایت خوب و مطالب بسیار مفیدتون. وظیفه خودم دونستم تشکر کنم تا شما به ادامه بهتر مسیر تشویق بشید.
سلام دوست عزیز
از لطف و توجه شما بسیار ممنونیم. از اینکه با نظرات انرژی بخش خود باعث دلگرمی ما شده و مشوق ما می شوید تا در در راه خدمت رسانی هر چه بهتر تلاش کنیم از شما سپاسگزاریم.
با سپاس ابوالفضل قراخانلو مدیر وبسایت irannlp.com
اجازه هست نوشته رو توی سایت خودم بزارم؟
سلام دوست عزیز
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع اشکالی نداره. موفق باشید